19.1.14

brownies

Löysin Indiedaysia selatessani blogista Rakkaudesta Ruoanlaittoon reseptin Oreo brownie-reseptiin. Päätin heti kokeilla ja hyvää tuli, joten ajattelin tulla tännekin jakamaan reseptin. Blogissa kuvaillaan brownieta näin:

"Kostea, vaniljainen browniespohja, pehmeä keksitäyte ja suussasulava suklaakuorrutus = täydellistä! Nämä browniesit taltuttavat isommankin makeanhimon nopeasti ja katoavat jostain syystä jääkaapista yhtäkkiä."

Resepti löytyi siis täältä.

brownie 1

BROWNIE-POHJA
2 kananmunaa
115 g voita
200 g sokeria
2 rkl vanilja-aromia (itse laitoin teelusikallisen vaniljasokeria)
35 g kaakaojauhetta (tummaa)
95 g vehnäjauhoja

1. Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen ja vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Aloita browniepohjan valmistaminen vatkaamalla munat pienessä kulhossa vaahdoksi. Sulata isommassa kulhossa voi ja sekoita siihen sokeri, vanilja-aromi/(vaniljasokeri) ja kaakaojauhe.

2. Lisää seokseen jauhot ja sekoita lopuksi mukaan kananmunavaahto. Levitä tasaisesti pienehköön vuokaan ja paista uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä täysin ennen keksitäytteen valmistamista.

KEKSITÄYTE
60 g huoneenlämpöistä voita
150-200 g tomusokeria
30-50 ml kuohukermaa
6 Murskattua oreota (kuten Rakkaudesta ruoanlaittoon neivoi, käytin Dops -browniekeksejä )

3. Vatkaa hetki huoneenlämpöistä voita kulhossa ja lisää sitten kerma ja sokeri. Kun seos on tasaista, voit murskata keksit ja sekoittaa ne mukaan. Levitä seos tasaisesti browniepohjan päälle vuokaan ja siirry sitten suklaakuorrutuksen valmistamiseen.

SUKLAAKUORRUTUS
200 g tummaa suklaata
120 ml kuohukermaa
2 rkl voita

4. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lisää kerma kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi voinokare ja sekoita taseiseksi. Kaada kuorrutus vuokaan ja anna jäähtyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen leikkaamista. Säilytä jääkaapissa.


Brownies 2

4 comments:

  1. ihana ohje, nyt tuli ittelle mieli kokeilla haha :)

    † Ihka uusi luomus, kurkkaathan? †
    tuulikuvailee.blogspot.com
    Kiitos <3

    ReplyDelete
  2. MÄ EN KESTÄ!!! Mun on kokeiltava noita! NAMMMMMMM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannattaa sillä tuo on ihan taivaallista!

      Delete

Nikon Coolpix P510
Nikkor 4.3-180mm